En sådan där kladdig kaka!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/36493/images/2010/img_0718_118335419.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/36493/images/2010/img_0719_118335498.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/36493/images/2010/img_0721_118335665.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/36493/images/2010/img_0724_118335764.jpg)
Ingredienser
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
150 g choklad av bra kvalité (60%)
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1. Sätt ugnen på 175c
2. Smöra en form med löstagbar kant.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Smält chokladen över ett vattenbad. (alt. i micro, 30 sek i taget full effekt)
5. Vispa samman ägg och socker poröst.
6. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och salt.
7. Tillsätt det smälta smöret.
8. Häll i den smälta chokladen och vänd runt. Blanda väl.
9. Häll all smet i formen och grädda i 17-22 min. Känn med sticka efter 15 min.
Kommentarer
Trackback