Sluta äta p-piller?

Alltså, nu är det ju tredje gången på två månader jag haft urinvägsinfektion. Jag har fått antibiotika utskrivet varje gång men tänkte inte äta senaste kuren jag fick utskrivet. Antibiotika slår ju som alla vet, ut alla bakterie i kroppen. Därför är det så otroligt lätt att få urinvägsinfektion efter man har gått på en sån kur. Därför tänkte jag försöka kurera mig själv denna gång. Inatt satt jag uppe till 2 och drack kopp efter kopp med antingen te eller varmt vatten med bara citron i. Runt halv tre lyckades jag somna..

Men cut to the case angående rubriken.
Jag har läst hur många forum som helst gällande orsak till urinägsinfektion. Läst andras historier, vad de gjort för att det blivit bättre, vilken medicin de ätit osv.
MÅNGA kom fram till att efter att fr slutat med sina p-piller så har besvären antingen förvunnit eller minskat betydligt!
Jag läste igenom min bipacksedel från min kartong och läste om biverkningar.
Tydligen kan Neovletta (som jag knaprar) ge i sällsynta fall, hudreaktioner och överkänslighet. Varje dag äter jag allergitabletter för min hy. Jag vet inte var det kommit ifrån, men så fort jag kliar mig blir det rött och man kan se svullnad/märken efter mina naglar. Kliar överallt gör det också om jag inte tar tabletterna..
SÅ.. Det kanske kan vara värt att göra uppehåll av piller några månader och se om det gör nån skillnad?

Att börja.

Har funderingar på vilket gym jag ska välja. SATS eller World Class. Är inte insatt i nån av dem och vill väl egentligen bara att det ska funka. Jag är inte mycket för gruppträning, utan kommer köra på med kondition och styrketräning. På Sats kostar det 510:- /månad för en anläggning. World class står det inga priser på, men Kim och Anna kanske kan skriva vad ni pröjsar?
Mats har kontakter på World Class, så vet inte vad man kan få ut av det.

Dags att börja ta tag i det här nu!
Mats har slutat snusa. Det är svårt att se nån som alltid är så stark annars, vara så sårbar. Nu har det gått en vecka och han har inte fått något utbrott. Bara varit tyst och hållit lite för sig själv.
Men jag är stolt över honom! 

Kan han sluta med ett begär, så kan jag!

Call me Ms.Antibiotic

Blir så trött. Tredje gången på lite över två månader antibiotika skiva ut till mig. Fattar inte vad det är för fel?! Urinprov skickades på odling när jag var där innan jul men inga elaka bakterier fanns.  Nu lämnade jag ett snabbt urinprov pch man kunde se både vita och röda blodkroppar... Så atte. Jaha?? Vad gör man nu?
Det är ju sådär att äta antibiotika så ofta, i och med att det slår ut allting. Haha! Fick till och med beröm av läkaren att jag visste i princip lika mycket som honom om urinvägsinfektion. Inte undra på, så ofta som jag är där ;)

Iallafall. Nu har jag köpt citroner och ska dricka svartvinbärste hemma. Surt har jag hört vara bra (myt eller ej?) Ska försöka dricka te. Det är fan inte gott, men jag behöver dricka något varmt och att endast dricka varmt vatten är ingen höjdare. Att dricka massvis med varm saft eller kaffe är väl ingen höjdare heller..



Sex & the city

Läste ett intressant inlägg av Odd Spångberg om Sex and the city för ett tag sen. Ska jag vara ärlig har jag aldrig riktigt tänkt på serien ur den synvinkeln. Beror det på att jag är naiv och trångsynt, eller helt enkelt ser serien ur ett annat perspektiv? Lite av båda kanske? Iallafall, för de som inte orkar läsa hans blogginlägg om hur DÅLIG serien är så kan jag kort sammanfatta vad han skrivit: Han anser att Sex and the city är ett hån mot bl.a männen. Att vi kvinnor hela tiden strävar efter "Mr.Big". Att det stereotypa sammhället är det rätta och uppnår vi inte det så är något fel.
 
“The longer I sat at that table, the more alone I felt. And it really hit me: I am 35 and alone!” ~Carrie
”Women are for friendship. Men are for fucking”~Samantha
”Maybe all men are a drug. Sometimes they bring you down, and sometimes, like now, they get you so high.”
 
Jag tror att man är sin egna  lyckans smed. Vill du inte leva singel och "ensam" som 35 så kommer du inte det.
Delvis håller jag med Odd i vissa delar av hans inlägg, men samtidigt måste man kunna se det för vad det är; en chick flick serie. Däremot vill jag också påpeka att jag vet en och annan "Carrie" i mitt liv. En person som är väldigt målmedveten, social, men ständigt hittar "fel" killar. Det är aldrig riktigt Mr.Big hon dejtar..
 
Jag har haft turen att aldrig dragits åt de så kallade bad boysen. Jag har sett många "been there, done that" och jag har aldrig någonsin sett någon stanna hos den personen. Med det sagt vill jag heller inte säga att det inte finns bra bad boys..
 
Jag håller mig till ett av mina favorituttryck nyligen:
 
"Every girl wants a bad boy who will be good just for her,
and
every boy wants a good girl who will be bad just for him."
 
 

Min resa till Schweiz.

Hej igen världen. Här har det varit dött länge och så kan det ju bli ibland.
Under tiden jag varit borta har jag varit i Schweiz på semester. Jag, Mats och Fredrik var där övver jul och nyår och firade in 2014 med hans mamma, hennes man och hans sida av familj. 
 
Vi bilade ner och det var ju en upplevelse i sig. Jag och Murphy var i baksätet och det gick finfint. Murphy sov mestadels av resan. Fredrik och Mats turades om att köra med 4 timmarintervaller ungefär. MEN när man sitter fast i en bil tillsammans i ca 10 timmar så är det nästan oundvikligt att tjafs inte dyker upp. Det märktes.. Bröderna Larsson är väldigt envisa båda två och har starka åsikter så ett tag satt de och halvskrek på varandra... Och efter 3 minuter  så var det som ingenting hade hänt. :P
 
Bjuder på ett bildregn: