Monday morning.

Ledig måndag med spännande vecka framför mig. Imorgon är jag ledig också och därmed sista dagen på denna månad. Onsdag är det 1 maj och då alla är lediga, jobbar jag. Kort dag. När folk är lediga har vi grymma dagar på jobbet så jag jobbar gärna. Torsdag blir en lång dag. Team-möte på torsdag morgon. VDn för SOVA kommer så det blir mycket siffror och pepptalk tror jag. Sen är det jobb resten av dagen till 19. Jobb fredag och ledig helg! Kanske åker ner till Norrköping. Har inte bestämt mig än.

Nu är det en veckande till tiken Yra ska få sina valpar. Ska bli intressant att se om vi kan få tag i vår lilla hane eller om det blir en tik för oss också, eller om det bara bli två valpar får vi inte med någon.

Idag blir det chill. Ska göra några små ärenden, men annars blir det inte många knop. Skönt. Vädret är sådär. Ska gå ner mot stan och se om mannen med frukstånden står där han alltid står.

Ciao så länge!


Min dag.

Mina inköp från dagens LÅNGA promenad runt stan. Ja den blev lång, ett par timmar lång. Inte för att jag gick så långt norr ut jag kunde för att sedan gå så långt söder ut jag kunde, utan för att jag tamejfan inte hittar ordentligt än. Jag trodde att jag hittade, men när jag väl står där på Sergels torg och jag snurrar runt och inte ens kan hitta till NK, då äre fan illa.

Iallafall, till något roligare. SEPHORA!! Oh..my..lord.. Ni vet känslan av att tycka om något riktigt mycket och man vill uttrycka sig, skrika ett glädjetjut, hoppa lite och vifta med händerna samtidigt som man säger omg, omg, omg!! Fast du är på en offentlig plats, i en butik, omringad av människor du aldrig träffat förr.
Försökte se oberörd ut när jag gick och fingrade på NARS, Benefits och Make Up Forevers utbud. Jag var i himlen. Jag ville ha ALLT!!! Men fick behärska mig. Spara pengar till mops you know :)
Synd var det att de bara hade ett fåtal grejer från Urban Decay. Deras Naked basics, deras Naked 2 och deras Smokey paletter. Ville visserligen ha allt, men jaja.


In mot city.

Åhh!! Jag och Mats var ute i Åkerberga för att hälsa på mopsuppfödaren Lena Nyberg igår. Ca 30 min med bil norrut. OHMYGOD!!!! Jag var i himlen. 6 st mopsar. 5 tikar och 1 hane. Yngsta mopsen var 7 månader och heter Doris. Mitt hjärta smälte många gånger kan jag säga. Vi var där i nästan 2 timmar. Tiden verkligen flög förbi. Hade det inte varit för att lämna tillbaka bilen hade vi varit kvar ännu längre.
Hennes ena tik, Solveig hade fått fyra st valpar för en månad sen och jag fick hålla i en!!!!!!!! :O
6 maj ska Lena få valpar igen fast det är hennes hane och Lenas dotters tik. Går allt som det ska kommer vi kanske ha en mopsvalp hemma hos oss om 12 veckor. (!!!!!)

Nu sitter jag på tuben på väg in mot stan. Ska in på MAC och in på H&M en sväng. För att inte förglömma så ska jag självklart in på Sephoras nyöppnade butik på Biblioteksgatan. Heaven..

På lördag blir det antagligen Ironman 3 med Anna! Mysig vecka indeed. ^^


Fredagsmys!

Eller "frejtaksmiiis!" som Mats svägerska skulle säga. Det där med att lära sig svenska som amerikan.. :D men hon låter så gullig :)

Fredagskväll och ledig helg. Kan ju inte bli mycket bättre. Hungrig som ett djur är jag också. Matsisen lät ynklig på telefon förut. Snorig igår och imorse, får se hur han mår :)

Helgen är oplanerad hittills vilket är skönt. Första helgen vi är lediga tillsammans här uppe. Kommer kännas lite märkligt att sova hur länge vi vill båda två imorgon bitti.

Annars då? Ja jag vet inte. Har inte så mycket nytt att berätta. Ska åka och kika på mops och träffa uppfödaren på onsdag kväll i Åkerberga.

Nu har jag cravings efter chips eller ostbågar, helst båda två.
Frejtaksmiiis!!! :D


ZzZzz

Regnig dag. Energin är noll. Känns som jag fortfarande halvsover sittandes i fåtöljen. Tänkte först ta mig en tur till stan idag igen, men tror allt jag stannar hemma. Ska för en gångs skull göra ett minispa. Började igår med vaxning av ben. Idag blir det dusch med mitt fina kit från Body shop jag fick av Kim och Micke. Är sjukt dålig på att använda scrub och smörja in mig, men idag ska jag ta hand om mig själv.


Fääärdig!

Puh! Nu sitter jag ner igen. Sopat hela lägenheten och moppat hela lägenheten. Tvättat och hängt upp två maskiner med kläder och handdukar. Diskberget är borta, pizzasåsen är gjord, pizzadegen står på jäsning. Jag har varit nere och handlat mat och ingredienser till dagens middag. Tänkte göra två olika sorters pizzor. Ena, en klassiker med ost, champinjoner och skinka. Den andra med mozzarella, salami, rödlök och ruccola. Hoppas att det blir gott :)

Halva tiden har gått på jäsningen, dags att titta till degen!
Ni kanske vill ha bilder på resultatet sen?

Ciao!


Äntligen ledig igen!

Trött.. Suttit vaken i ett par timmar nu. Känner mig hängig. Men jag sov iofs inte så bra. Vaknade inatt av att Mats låg i soffan. Tydligen hade jag knuffat ut honom mot kanten i sängen igen och han tröttnade och la sig i soffan. Det blir lätt trångt i 120 säng för två stycken.. Iallafall, låg väl vaken runt en timma inatt, delvis för att jag märkte att det var något annat än bara sängputtandet som störde honom. Men han var irriterad och avvisade mig ganska fort vad jag än frågade eller sa. Tillslut fick jag honom att komma tillbaka i sängen, fast jag låg ytterst denna gång. Han somnade tillslut.
Nu är han på jobbet iallafall. Jag njuter av min lediga dag. Pallar inte att ta mig in till stan idag. Skulle lämnat tillbaka byxor på H&M, men gör det på onsdag.
Idag ska jag städa lite. Redan diskat berget som var i köket. Känns som jag inte för annat än diskar när jag är hemma :P
Tvätta och torka golvet. Sen blir det chill.
Blivit en hel del jobb nu 15 dagars jobb, två lediga dagar. MEN! Jag ligger först i butiken att ha sålt mest. Jag har även klarat min budget. Något jag är stolt över :)

Ne, dags att göra annat.


Throw back thursday.

I väntan på bussen förut så kom det vindar som förde med sig sommardofter. En blandning av gräs, nyfallet regn och uppvärmd asfalt. Trots kylan ute så blev jag helt varm i kroppen. Kom att tänka på den gången jag och Mats var ute på mini-hike. Tog med oss ryggsäck, sockerkaka som blivit över sen dagen innan, snabbkaffe, filt att ligga på och så en flaska med vatten som vi skulle koka. Själva grejen att koka vattnet i plastflaskan kändes spännande. Leta upp torra kvistar och grenar. Göra upp en liten eld och placera den i. Mysigt. Det vill jag göra om. Lagom mycket natur för min del ;)
Nästa gång kanske vi tar en minikastrull eller något. Det tog så himla lång tid innan vattnet kokade, men kanske det som är lite av tjusningen?


Snart ledigt!

Igår efter att jag kommit hem åt jag ett par knäckemackor och intog soffläge. Kände mig helt slut, somnade nästan direkt där och då, hehe. Gick och la mig i sängen ganska fort efter det och slocknade strax därefter. Förlåt om jag inte sa godnatt igår.. :)
Trött brukar jag vara ibland när jag kommer hem, men sällan SÅ trött.
Idag förstår jag lite bättre. Sov verkligen inte bra. Drömde osammanhängande drömmar hela natten. Vaknade ständigt och vände på mig. När jag vaknade när klockan ringde var jag allt annat än pigg. Känner mig hängig, huvudet värker, ont i halsen. Hoppas det ger med sig under dagen. Kan inte stanna hemma i och med att Tomas och jag är själva i butiken. Jaja.

Kallt idag var det också! Brr! Tur att vinterjackan fortfarande hänger med in i mitten på april. Sommaren känns avlägsen, men det säger jag varje år innan det smäller till och värmen faktiskt kommer, i år igen! :D


Min sparbössa

Nu börjas det. Sparandet till vår lilla mops!
Nu dagarna och veckorna framåt ska jag undersöka vidare på kennlar och uppfödare. Bäst att vara i tid så de hinner kolla upp vem man är och vice versa.
Det känns som rätt beslut, det känns rätt i tiden. Vi är redo för att ta ännu ett steg längre i vårat förhållande.
Vi är inte riktigt där, gällande att skaffa barn. Det känns fortfarande avlägset. En mops däremot. Ansvar men inte med samma uppsyn och kontroll man måste ha med ett barn.
 
Var tycker ni att ni är? Mina ca 20 st unika läsare varje dag :D Är ni redo för hund/barn? Singel som i par?
 
Slänger in en bild på min otroligt gulliga mops-sparbössa som jag skrev i tidigare inlägg att jag skulle knåpa ihop idag. Yeah!
 

Vad ska ni göra på er onsdag?

Jag ska göra en spargris idag på jobbet. Det kan ju bli intressant värre. Jag fick en lite gullig, enkel och briljant idé igår kväll medan vi låg och kollade på Resident Evil. Får se om jag kan skrida min plan till verk :D

Påväg till jobbet as we speak. Trött imorse. Mats var ännu tröttare. Vet knappt om han uppfattade att jag pussade på honom innan jag gick? Han sa visserligen "vi ses ikväll" men det var i något halvgroggy, salivet rinner i mungipan, kisar med ögonen-stadie.

Dag nr 5 för jobb. En dag kvar, sen är jag ledig fredag. Jobba helgen och sen ledig massor nästa vecka. Ska bli skönt! :)

10 min kvar innan jag är framme. Blunda lite.


Blir det en Murphy?

Från och med nu och idag så sparar jag och Mats ihop till en mops. Förhoppningsvis har vi vår lilla mopsvalp till sommaren! <3


måndag

Ännu en måndag är här. Solen skiner till och från men det snöar också. Aprilväder? Jovars, det kan man väl säga.
 
Efter en mycket makaber dag till arbetsdag igår så avslutade jag kvällen hos Mats pappa där han bjöd på thaimat. Fan så fint. Jag hade inte hunnit äta nån lunch under dagen då vi haft så mycket folk, så var vrålhungrig!
Fredrik, Stephanie och Stephanies lillasyster Livia var där. Riktigt mysigt, hoppas att vi gör om det snarrt igen.
 
Nu är lunchen precis intagen. Köpte kycklingspett och potatissallad. Man får göra vad man kan när det är begränsat med matställen här ute. Grymt!
 
Idag har varit en katastrofal dag än så länge.. Suck.. Inte har jag fått något på skatten än. VAD ÄR DETTA??!?!
Vilket plötsligt påminde mig om att jag måste avboka tid på vrinnevi.
 
Jaja.

Sista gången jag pendlar till och från Norrköping..

..på ett bra tag iallafall.
Slut i kroppen. Herregud. Hela dagen igår och hela dagen idag. Att jag varit ledig två dagar kan jag verkligen inte säga att jag har haft. Dock är lägenheten helt tom nu. Känns sorgligt. Älskar min lägenhet, men ibland måste man våga och prova lyckan nån annanstans. Mats har fått jobb, slutat från företaget han var på tidigare och är nu Stockholmare igen. Tror han känner sig otroligt lättad. Inte just att få flytta upp till stan igen, utan att få vara med mig igen, när han vill, var han vill, hur han vill. Att ha en fast punkt att vända sig till.

Idag fyller Fredrik 22 år! (Mats lillebror). Var tänkt att vi skulle följt med ut och käkat om vi hann, men tågen gick bajs. Får se om det blir något firande imorn eller söndag.
Sitter på sista tåget mot Stockholm.
Mats har intagit ryggläge och jag har precis druckit upp min cola från bistron.

Ska passa på att vila ögonen lite och blunda en minut eller två.

TACK MAMMA, PAPPA OCH JOCKE FÖR ATT NI HJÄLPTE OSS IDAG. DET BETYDDE VERKLIGEN ALLT! <3


Sista nu..

Sista röjet nu!
Städade, packade och fixade HELA dagen igår och det tyngst som förrådet och rengöring av ugn och kyl är färdigt. Packa ner det sista från köket i lådor och torka och städa vardagsrum blir en baggis mot gårdagen.

Påväg hem från K-Rauta. Köpt med mig flyttkartonger och rörtäckbrickor. Träffade bästa Håkan. Han blev så glad att se mig <3
Träffade Johanna och Andreas också. En kram från Andreas gjorde gott. Stackarn är själv på byggen nu, bara nytt kött där nu. Underbart att få se Johanna igen. Hon lyste verkligen! Gjorde henne gott att få kärlek. Hon om nån har förtjänat det.

Träffade Henka också. BÄSTA Henka. Lika cynisk och rolig som alltid :

Nu är mitt batteri påfyllt ett tag till ^^


Linslus.

Dagen rullar på. Längtar tills jag får pussa på min sötnos ikväll. Är så otroligt trött. Provlåg lite sängar förut och somnade till för 10 sekunder eller så. Sitter med en kopp kaffe och försöker piggna till. Var uppe sent inatt. För lite sömn och för lite att göra på jobbet. Bjussar på några bilder det jag posar förfärligt, det får ni stå ut med. Linslus som man är.


Börjar vänja mig..

Det är märkligt hur snabbt man vänjer sig vid att vara ensam. Tänkte att det skulle vara hemskt att vara själv. Det är självklart inte roligt att vara själv, men man anpassar sig snabbt. Jag saknar att få komma hem och bli hälsad välkommen hem. Jag saknar att studsa ut till ytterdörren så fort som Mats kommer hem, som jag alltid gör. Det är på kvällarna man blir påmind om hur stor saknaden är.
 
Har spenderat ett par timmar framför datorn och pratat med Mats. Han inspirerar mig. Trots att han mår dåligt så ser jag fortfarande den glada och flummiga Mats som var där strax innan renoveringen började. 
 
Ska strax lägga mig, men vill bara visa en låt som jag fastnat för. Ingen aning om den är gammal eller ny, men bra är det.
 
 

Tyvärr..

Energin ligger nere idag. Jag ger inte ifrån mig många ljud idag. En tidsfråga innan Ranna och Vigge frågar vad det är, eller hur jag mår. Gårdagen tog mer på mig än vad jag trodde. Jag vet att det är i det förflutna nu. Jag borde blicka framåt och fokusera på jobb och allt därtill. Men jag är duktig på att älta saker i all oändlighet.
 
Jag vet att det är dumt att tänka, men trots att jag älskar Mats över allt annat så dyker tanken upp att han kanske skulle må bättre av att inte vara med mig. Enbart ur synvinkeln på det som precis har hänt. Jag har gjort honom så otroligt mer ont än nytta. Jag har svikit honom om och om igen.
Med erfarenhet av människor som svikit mig åtaliga gånger så är det inte värt.
 
Jag vet inte.. Det snurrar i skallen. Mår illa.

Monday morning.

Reflektion över gårdagen.. Mådde inget vidare igår kväll. Mats var glad. Tappra försök att få mig bli glad, pussar på mig.. Men jag mådde så dåligt. Med all rätt. Bara jag tänker på gårdagen svider det till i ögonen. Mår fortfarande piss.

Åker lite tidigare till jobbet idag. Ranna och jag förberedde ett prank till bossen igår. You know, 1 april. Förhoppningsvis kommer han gå på skiten men inte ringa polisen ;)