Franska turister och Jönköpingsresan.

Borde kanske uppdatera min blogg igen >.<

I lördags var jag och spanade grabbs i Jönköping. Eller ja. vi var där för att kolla utbildningarna, självklart. Vissa saker verkade faktiskt intressant ut. Men kommer inte söka dit. Anna och jag blev lurendrejade också! Vi köpte varsin bränd våffla à 10 kr st. Sen när vi gick in på teknikhögkolan så sålde de också våfflor! Fast de här var inte brända och man fick en dricka på det! För endast 5 kr! *gråt* Vad sugen jag blev på våfflor nu. Anna och jag gick och spanade grabbar på tekniska. Det var mucho trevligt för ögonen! Vi gick ner till stan sedan och åt väldigt god mat. M-m-m!

Idag har det varit en relativt onödig dag egentligen.
Gick upp tjugo över sju ungefär och gjorde iordning mig för att ta 8-bussen. Tog den och kom till skolan vid ungefär kvart i nio. Jaha.. Lektionen börjar 9,15. Sitter och väntar med Karin, Åsa och Emelie. Klockan blir tio över nio. Ingen lärare. Sen blir klockan halv tio. fortfarande ingen lärare. klockan blir tjugo i tio. Ingen lärare. Jag går och frågar husmor var han är. Hon vet inte. Jag ringer till expedition. Ingen som svarar. Vi går hem. Det var den enda lektion vi hade den dag så det var ju skönt iofs. Men vi har prov på fredag så det kommer gå dåligt.

Åsa, jag och Karin gick till stan vid tio. Vi gick till VILA och jag köpte en blus och en kjol för mitt presentkort jag fått. Det blev bra. Sorry Åsa att jag inte köpte den top du ville att jag skulle ha ;)
Vi fortsatte och Åsa lämnade tillbaka sina jeans på JC. Köpte nya för 600 kr mindre på Gina Tricot.
Sen gick vi och åt god lunch. Mexicansk quornpaj med majs och paprikasallad. Mumma! :D

Sen åkte jag hem med 12.30 bussen. Skööönt. Fast hela bussen var proppfull..  Ungefär 20 turister var med på den. De gick av vid Löfstad Slott. De flesta var fransktalade.

Jag kom hem, såg lite på tv och gick ner hit vid datorn. Det var tråkigt här så jag gick igen. Gick ut och satte mig på trappen och målade lite diverse saker.. Skönt att solbada! :D Så jag fick ytterst lite färg på mina ben. Det var en trevlig syn. Men det lär ha gått bort tills imorn! T__T
Nu väntar jag på käk.

OH! Btw! Jag välkomnades av ett ljuvligt doftande hem. Mamma har bakat bröd hela dagen! :D


Puss haj!

Nya äventyr.

Imorgon ska jag och Anna färda 17 mil till Jönköping. Öppet hus - våfflor. Trevligt! ;)
Pillan och jag mot nya äventyr. Kolla in utbildningar. Ska se vad de har att erbjuda! Jag vet inte riktigt om fotografi är min grej. Visserligen älskar jag att fota. ingen snack om saken. Älskar att gå ut i skogen fota naturen, djur. Allt möjligt. Men är det bara en hobby eller är det något jag kan tänka mig att hålla på med i resten av mitt liv?! Finns så många frågor som man vill ha svar på.. :/ Jag vill iallafall ha ett jobb som innehåller något praktiskt. Någonting så man kan vara kreativt aktiv i sitt skapande! :)

Idag blir det att lägga sig tidigt. Direkt efter det här inlägget faktiskt. Upp ur sängen runt halv åtta. Usch. Jobbigt tidigt..
Men jag ska plugga in musik i öronen och sova lite i bilen. Vägrar att sitta 17 mil och vara pratglad klockan halv nio på morgnen. Neeeej tack.

Jag hoppas innerligt att Karin och jag kan börja på salsa! Det vore helt underbart roligt faktiskt! :) Väntar svar från de på Salsahuset.. Får se imorgon kväll om det hänt något.

Om 2 veckor är jag och Ewelina i Stockholm! I STOCKHOLM! Det har gått sjukt fort sedan vi började planera det från början.. gosh. Måste ta ut pengar igen dock >.< Jag som lovade att spara pengarna från studiebidraget till Stockholm.. Lättare sagt än gjort. Mitt studiebidrag kommer ju inte räcka kan jag ju lova >.< Dessutom om jag ska betala salsan om jag kan börja (600 kr)

Neee.. Om man skulle ta och göra iordning sig för att gå och lägga sig? Det vore ju ganska trevligt! :)

Har dessutom tappat hoppet om att Jesper ska höra av sig angående Stockholm. Suck. Inte pratat på 10 dagar nu >.< Känns som 3 veckor ungefär. Ska iallafall bli skitkul att träffa Tom, Ewes framtida pojkvän kanske? :) Ska bli jättekul att se om han verkligen duger åt Ewelina. Hon ska ha det bästa. Inget annat än det duger åt min älskling.
Sen får jag se om jag träffar Linus igen på Viper Room och Henrik snackade om att han ville följa med. Kanske Eric? och Karl Jonathan? ojojoj. Det här kan ju bli riktigt trevligt ;)

Just nu ser jag fram emot morgondagen med min sötnos och sen det efterlängtade påsklovet! Hurra! 9 dagars ledighet. Varav 2 i Sthlm. Vecka 18-22 har jag praktik på Restaurang PS i Norrköping. Ska bli riktigt kul faktiskt! :) Janne pratade bra om mig för PS. Sa att om de tyckte Karin var jätteduktig så var jag snäppet vassare.. Kan kännas diskrimerande mot Karin, men jag blev glad. Karin var inte i samma rum som tur var..
Skönt att vara kvar i Norrköping på praktiken! Nästa söndag fyller Per år. SHIT! Måste köpa något åt honom också! :O Mina pengar räcker inte! T_T

Nu vill jag hitta ett jobb.

Saker som står på schemat. Både inom en snar framtid och lite längre fram:
  • Jönköping med Anna imorgon.
  • Stockholm med Ewelina 6-7 april.
  • Peace & Love 2007
  • Hälsa på Marcus i Halmstad.
  • Söka jobb.
  • Söka till KY/Universitet/Högskola.
  • Börja på salsakurs.
  • Studenten!

Forever den ständiga pessimisten.

Just nu sitter jag och försöker få ihop ett meddelande som säger att jag inte vill ligga över hos Mattias. Han frågade om jag ville ligga över i hans brorsas tomma lägenhet mellan onsdag-torsdag. Men.. alltså. Jag vill inte. Dessutom har jag nada pengar. och på något sätt måste jag ta mig ifrån Linköping på torsdag morgon. Kontant. Så ett lagom snällt dissande meddelande ska jag försöka knåpa ihop. Anna, hjälp? Du är ju van vid den här situationen. xD

Nu har jag inte pratat med Jesper på över en vecka. Trots det att vi båda varit online på msn flera gånger samtidigt. Me don't orka att care.

Mööh. Jag är känslig idag >.< Har dessutom tryckt i mig 3 frukter idag. Det var gott för de som undrar.
Jag missbrukar kiwi och sex and the city! (Hej Jannika)

På lördag ska jag, Anna och Åsa till Jönköping på.. öhh.. något öppet hus? Inte riktigt koll på vad det är xD Braaaa Jannika Du åker 17 mil för något du inte vet vad det är! :D -tummen upp-

En sak slog mig för ett par dagar sedan. I hela mitt liv har jag aldrig varit direkt omtyckt av killar på det kärleksfulla sättet.
Lågstadiet/mellanstadiet. Ingen såndär "får jag chans på dig?" kärlek. Neej aldrig. Jag var istället den tjejen som killarna frågade om jag kunde fråga chans åt t.ex. "Lisa". Aldrig mig själv. Aldrig. Inte på högstadiet heller. Istället blev jag slagen under bältet när jag blev hånad och blottad av ett par killar, inklusive den kille som jag då tyckte om. Vad är det för fel? Kommer jag vara och förbli singel i hela mitt liv?
När det väl kommer en kille som fattat tycke för mig. Varför letar jag fel så jag inte ger dem en chans? VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?! För det är ju egentligen inte fel på killarna, eller hur? Det är mig problemet sitter hos.
Så jag kanske skulle ligga över hos Mattias? Inget kommer hända.. väl? Jag vill inte att något ska hända.

I fredags umgicks jag med min syster i ungefär 6 timmar. givande då hon somnade på soffan då vi skulle se film.. wohoo.. Men sen så snackade vi endel. När inte ens min syster tror på att man fortfarande är.. ja oskuld. hur ska då killar tycka? De kanske bara ser det som ännu en "erövring" ("haha, oskuld nr 4 jag låg med"). Wtf? Gaaah.
Pessimisten Jannika. Men istället för att klaga, varför gör jag inte något åt saken? Jag är för blyg, för osäker, dåligt självförtroende, bla bla bla. Ni har alla hört det förut. >.< "Those who can't wed, plan" Den frasen passar mig typ. ^^
Jag har hjälpt 4 par på traven att finna kärleken.


/Jannika

Försenade födelsedagspresenter.

Skönt med sovmorgon idag! :) Anna tycker jag tydligen är jobbig på morgonen! :( Bara för att jag är pigg! U

Mötte upp Karin vid skvallertorget och vi beger oss mot Campus :) LiU.
Fick information och sådär. Slutade runt 11 nåtning. Åsa, jag och Karin
gick till Garvarn och åt.

Vi begav oss till stan.

Jag köpte ett läppglans från Maybelline idag. Mitt presentkort från
Kicks rök där. Men det blev fiiint. Lite rosa sådär. göllegöll.

image10



Gick sedan upp till min sjuka syster och fick mina presenter! Badbomb
och tvål så nu blir det bada av! :) Fick dessutom en tunika typ. en gul
tunn. Jättefin, ska kanske ha den imorn :) Ja.. det blev väl ett ganska
kort inlägg xD





hejdå

Plugga, plugga.

Framöver väntar två prov, rapport till projektarbete och inlämningsuppgifter.. Hurra.

Sitter just nu och skriver ner arbetet om Alkohol & Graviditet. Heavy stuff.
Lyssnar på Tiger Lou och mår bra! :)

Idag har jag ramlat. Det gjorde ont. Jag förbannar mina bruna stövlar. de är hala. Jag har ont i mitt knä. Eller inte så mycket. Det kommer väl sen.
Hängde med Oskar när han tog fotot till sitt körkort. Det blev bra! :) Gick sedan till Stadium och såg när han testade en Everest jacka. Snygg! *tummen upp!* Sara och jag tittade på en jacka också. dööfin. Ska testa ev. imorn eller torsdag.

Följde med Oskar hem efter vi varit på stan.

Åkte hem med 14,00 bussen.


Varit helt underbart väder idag förresten! Soligt och varmt. gått utan jacka idag :)
När jag skulle till bussen träffade jag på Erik. Erik Ivarsson. Haha. Omtalad av både syster och föräldrar, men aldrig pratat med honom personligen. Trots det att han frågar efter mig på fester Jonna har ;)
Men han stoppade mig på stan och trodde det var Jonna. Jag sa att jag inte var hon och han fick rycket och tyckte vi var sjukt lika :P Jag tar det iallafall som en komplimang eller något ^^
Stod och pratade 5 minuter ungefär. Sen var jag tvungen att springa till bussen och hans flickvän kom. Men det var trevligt, en trevlig prick. Fick knappt en syl i vädret. ;D


Nu ska jag fortsätta plugga denna skit som ska vara både muntligt och skriftligt tills på fredag.

Imorn är det förresten någon heldag på stora skolan. Tema religion. Får se om jag går. Trots det faktum att det är obligatoriskt. Oskar och jag orkar inte xD Skulle vara bättre att vara hemma och plugga lite tror jag.
På torsdag ska Åsa, jag, Karin och Alex besöka Campus. Studiebesök! :) Trevligt. Får se hur det blir och hur virrig man blir.

puss hej!

Frossa i choklad!

Idag har det varit en såndär ljuvlig dag.
Vaknade dock tidigt för att åka med halv elva bussen. Får offra lite för att äta choklad you see ;)
Steg upp strax efter nio imorse. Gick upp och tog en dusch och klädde på mig, sminkade mig osv osv. Intog en frukost bestående av rostade mackor och ett glas mjölk. Halv elva var jag påväg till bussen. Det var riktigt varmt ute plusgrader, solen sken och fåglarna kvittrade. Åkte med 510an och bytte till 481 vid Kimstad.
Kom in till stan 55 minuter senare. In på pressbyrån och köpte tuggummi. Gick in i väntsalen och spanade in en grabb som var söt ^^
Frida ringde. Mötte upp henne och vi gick tillbaka till pressbyrån och inhandlade hennes frukost (banan, MER apelsin).
Gick till rätt perrong och mötte upp Erik. Satte oss på tåget och kom fram till Linköping. Promenerade upp till Konsert & Kongress för att besöka chokladmässan. Väl inne så kan jag ju ta o säga att det var ett paradis för chokladälskare. Choklad var man än tittade, praliner, tryfflar, ganache, chokladdryck och t.o.m för och varmrätt innehållande choklad.
Erik försvann i en värld bland whisky, cigarrer och kaffe. Vi satte honom där och hämtade upp honom ;) Skämt o sido. Men han köpte väl för? 400 :- nånting där. Jag gjorde av med 120 :- allt som allt. Trevlig upplevelse. Besökas nästa år? Garanterat.
(Passar på att säga Grattis! till 22-åriga Alex idag öhh igår nu då. Skickade meddelande, tror itne det gick fram.)
Iallafall. Vi tog halv fem tåget tillbaka till Norrköping. Hoppades att det skulle lagom gå en buss från Norrköping runt 17.00 Icke. 18,30 gick en. wuhuu. vänta 1½ timma på bussfan. Frida åkte hem till sig och Erik och jag åker upp till Söder Tull för att se om en 480 går. Neej. Ingen, ingen alls. sugigt. Ringer mamma. De kommer o hämtar mig! Wohooo. Istället för att gå hem, väntar Erik med mig vid Söder tull.. :) Det var riktigt kallt då. Det blåste massa och sådär. Men vår pratstund kändes inte så lång som den nog var. Uppskattade verkligen att du satt med mig! Tycker om ditt sällskap! ^^ Kändes äntligen som den vänskap vi hade innan jul är tillbaka! ^^ wiie. Tack.
Frida var jävligt flum på tåget och jag kunde stjäla en napp för att få tyst på en unge som satt i samma vagn. Dessutom hade vi 5 tyska turister i vår kupé ^^

Kom hem och visade de grejer jag köpt på mässan. Uppskattades. Gick till datorn och bokade rum på Hotell Colonial tillsammans med Ewelina! <3 Matdags. döhungrig. Inte ätit någon vettig mat på ca 10 timmar. Hurra.
Sen ja... Började min kväll gå utför och jag blev deprimerad och ledsen </3
Eftersom Ewelina och jag ska åka på Långfredagen så gick inga charterbussar från Filipstad så då skulle hennes resa fram och tillbaka sammanlagt gå på ca 650 kr!! Alldeles för mycket. Så vi bestämde oss för att avboka hela resan. Fanns inga andra alternativ heller.. Så.. allt det vi planerat rasade.. :(
Men sen kommer hennes brillianta mamma på (som jag för övrigt redan trodde Ewelina redan tänkt på) att hon kan ta Swebus. HURRA! Våra planer är tillbaka. Så Stockholmsresan blir trots allt av! :D <3 <3 <3 Jag är jätteglad igen! :D

Imorgon ska jag se på Matrix 1 och Apacalypto? hos Anna! :D Det ska bli trevligt. För vi brukar alltid ha trevligt. Så det så.
Nu sitter jag här. astrött och snackar med den enda vettiga på msn just nu. Kirch. ^^
Sovdags strax då! :D Eller om man ska bränna lite film? Vilket fall som helst så avslutar jag denna blogg för denna gång.
Puss hej svejs döh!

Idétorka

Av en jäkla begäran så skriver jag återigen blogg utan att veta vad jag ska skriva om. tjohooo. Så det blir inget långt inlägg idag inte.
Riktigt skönt schema nu. slutar 12 två gånger i veckan + 2 sovmorgnar varje vecka! Gillart verkligen! :D

USCH. Idétorka.
Dags för duschen. hej svejs.

-

Jag kan förresten inte uttrycka min lycka över att Patrik har en flickvän! Jag är så sjukt glad inombords. De som vet hur han lidit och hur pass dåligt han mått under hela sin barndom och även nu.. Helt sanslöst. Jag är så helt otroligt glad. Haha! :D IHH! Ta hand om dig Patrik! Jag bryr mig mer än vad du tror om dig! :)

Från lycka till Fiasko

Dagen som skulle blivit så otroligt rolig igår blev ett fiasko.
Skolan knallade på bra och vi slutade runt ett. Åsa och jag tog 14.00 bussen hem och träffade på Anna där. Vi skrattade och hade det sådär jättetrevligt som vi alltid har tillsammans. Anna gick av, jag gick av och begav mig hemåt. Fördrev tiden tills klockan blev lite över 18,00 då Åsa skulle komma hem hit och vi skulle tillsammans bege oss in till stan för att se på Neverstore. Vi kom hem till Jonnas tomma lägenhet och mamma och pappa hjälpte till att röja undan lite. Efter mycket om och men så blev det tillslut fint och föräldrarna försvann och handlade.
Åsa och jag träffade på Sara nere på stan och småpratade lite innan deras spårvagn kom. Vi fortsatte till Världens bar och det var ont om platser! Men vi fick tag på ett ledigt bord och beställde lite mat. Otroligt mysig miljö. Vore riktigt trevligt att jobba där. Iallafall.. Vi var där vid.. Ja.. Runt åtta kanske och satt kvar där tills nio ungefär.
Jag ringde Karin och kollade vad de höll på med. Tydligen stod de utanfrö cromwell och väntade på några andra innan de skulle gå in o käka. Åsa och jag bestämde oss för att gå dit. Träffade på en hyffsad packad Karin, en ännu mer hyffsad packad Michel och en ännu mer packad Fredrik. Det var dock trevligt att träffa de andra.. Länge sen.
Till dem, var det tre andra personer som var nya. Linus, Ida och Carro.
image9
(De tre längst till höger)

Det visade sig att det hade åkt från Stockholm för att komma ner och se på Neverstore! Lyckat att de hade Åsa och mig som kunde guida dem ner till Hugos ;) Alla tre var nyktra och Linus skjutsade oss ner dit. Riktigt trevliga människor och vi skrattade faktiskt mycket tillsammans :)
När vi hade parkerat bilen och lagt i 45 kr i biljettautomaten begav vi oss bort emot Hugos! Jag hoppade nästan upp och ner av glädje för att få se Neverstore. Trots det att jag precis upptäckt detta band så föll jag pladask ^^
Väl vid entrén står det på en lapp att Neverstore är inställt på grund av sjukdom.
...
Visst, det skulle spela två andra band på kvällen, hade ingen aning om vilka det var eller vilken genre de höll sig till.. Allt rasade för samtliga av oss. Jag menar. Linus, Ida och Carro hade åkt från Stockholm för att se! Lyckligtvis kände de Micha och nån annan i stan så de kunde göra annat och tur var att de inte förköpt biljetter som jag och Åsa för våra biljetter brann ju inne. 60 kr åt helvete. Man fick inte några pengar tillbaka.
Trots det att Åsa och jag bestämt planer tillsammans, att hon skulle ligga över. Trots det att vi köpt frukost tillsammans och shit så fortsätter hon toffla med Pontus och jag blev lämnad kvar själv. Vi drog tillbaka till cromwell till de andra men eftersom Åsa skulle gå skjuts av Tim bort till Ponta så tänkte jag gå hem. Ensam nykter med ett pack som är dyngfulla är inte roligt. Fick skjuts bort till Söder tull och försvann upp i lägenheten. Komma hem till en tom lägenhet utan tv. wuhuu..
Gjorde mig en nattmacka, tog en yoghurt och lade mig framför en film (Perfect match).
Stängde av efter den var slut och drog på svag musik på mobilen.
Oturligt nog somnade jag ifrån den vid halv tre något och vaknade halv sex. Musik hördes fortfarande och jag tänkte "helvete". Stänger av och ser att det är 1% batteri kvar. Inga bestämmelser om när mamma och pappa skulle hämta mig idag, så fick skynda iväg ett meddelande om att de skulle hämta mig klockan ett idag.

Vaknade utvilad 10,35 idag och gick upp för att göra mig en stadig frukost. Klädde på mig och gick ner till Ica och handlade ägg. Gick upp igen och gjorde gourmetfrulle. Film intogs (då det inte fanns annat att göra).
Städade lite, diskade iordning och sedan kom mamma och pappa och hämtade upp mig.

Satte mig här framför datorn och började skriva med folk. Blev ännu en gång besviken på Jesper då han inte svarar trots det faktum att det står att han är online.. Kanske är ett tecken på att jag inte ska skriva till honom mer.
Som tur var fanns mina underbara vänner Anna och Ewelina ute som piggade upp mig med att prata om hur lyckliga de är med sina karlar ;) Wohooo Världen är rättvis. Skämt o sido så gör det inget att de pratar om det. Lycka till båda två. Speciellt dig Anna ikväll ;)

Nu inväntar jag käk och jag är aningens gladare kanske.
Vill komma ifrån den här skitstan snart. Längtar sjukt mycket efter Stockholmsresan med Ewelina i början av april. Underbart är ordet om det blir av.
Sedan kommer Peace & Love i slutet av juni!!! <3

Åsa och jag kanske då menar jag verkligen KANSKE att söka till samma universitet om 2 år eller något.
Bildjournalistik i Sundsvall.



OJ! Nu är visst maten klar!
Peace and Love mates. <3