Ensam i stora stad.

Känner mig ensammare än ensammast.. Klart jag saknar Mats, men är inte direkt saknad jag känner.. För någon.
Satt på pendeln påväg tillbaka från jobbet och en våg av känslor sköljde över mig. Kände mig så ensam. Liten i Sveriges huvudstad, inte 100% säker om jag tar rätt buss hem eller inte ibland, men jag har klarat mig bra ändå. Fick lite känslan av att; "vad fan har jag gett mig in på?" "Har jag verkligen gjort rätt val?" Det känns ju verkligen bra med jobbet, jag och Ranna har haft grymt kul idag, men ja. Hon är ju ingen vän än.
 
Suck.. Loooonely, I'm so loooonely.

Trött tjej på tåget.

Slut som artist. Idag är jag tröttare än tröttast.. Sängen var så varm och gosig. Mats var så varm och gosig innan han gick.
Idag väntar jobb med Ranna, måste se till att lära mig söksystemet och kassan ordentligt inför helgen. Kolla vad de vanligaste frågorna är och kanske säljträna (blöh).

När jag kommer hem ikväll blir det att försöka packa upp min kläder, snark. Vill helst bara ta det lugnt, men det måste göras..

Ne, nu ska jag dricka upp min nyponsoppa och sen försöka vila ett par minuter innan vi är framme i Stockholm.


Dag 2 i Stockholm!

Trött.. Idag har jag en ledig dag. Självklart valde jag att vakna upp i Norrköping. Trots att jag åkte i måndags morse ifrån Norrköping och vi bara sov ifrån varandra i ett dygn så kändes det annorlunda när jag kom hem igår kväll.
Annorlunda bra. Åh! Är så glad att få vara med min sötnos hela eftermiddag och kväll/natt idag!

Funderar på att åka och hälsa på jobbet, men vet inte om jag orkar, eller om de personer jag vill träffa inte jobbar. Det är ju onsdag, så chansen finns ju att många är lediga eftersom de jobbar helg.

Annars då? Jodå, jag får umgås med lilla Rutis varje gång Tomas jobbar! <3 hon är så himla söt den lilla vovven.
Jag, Vigge, Ranna och Tomas. Vi är järngänget. Svartskallar allihopa, haha! :D en sydkorean, en pakestanier, en syrian och en blandning. Haha! Tomas är en gott och blandat påse. 50% svensk, 16% kines 16% malaysian (??!) och 16% av något annat. Haha! :D

Ne, dags att inta frulle :D

Förresten, jag fick äran att lyssna på tre stycken människor från Kina påväg hem igår på tåget, de gick av i Nyköping. Nu vet ni det. Och ja, jag smygfotade dem.


Min 1a jobbdag i Stockholm.

Så var dag ett över i Stockholm. Det har gått bra. Mina enda småtvivel har väl varit att hur jag ska ta mig hem och dit från Sumpan i och med att jag inte gjort det förr utan bara åkt från centralen.
Igår fick jag skjuts av Adam som slutade strax innan jag börjar. Han bor i Sumpan också.
Idag blev första gången jag åkte hemifrån. Det gick bra. De har ju stängt av norra utgången på stationen iom att de bygger spårvagn, jag vet ju inte riktigt vilket håll jag kommer ifrån inga problem, ska bara se hur det blir att ta sig hem ikväll.

Turligt nog kommer jag hem så pass sent om kvällarna att jag inte hinner reflektera riktigt över att det är ensamt. Jag kom hem igår, lagade mat, satte mig vid tvn, åt upp och pratade med Mats över Skype, sötnos..
Sen hopp in i duschen och sen sova. Saknade att ha min älskling att krama om, men jag hade förberett med 4-5 nya avsnitt av både Big Bang Theory och How I Met Your Mother. Tänkte att jag skulle plöja igenom iallafall ett par, men slocknade efter ett avsnitt :D

Eftersom jag förstår att ni är intresserade av vad min första middag (och dagens matlåda) består av, så blev det en pastarätt med kryddstark korv som jag slantade. I det hade jag massor spenat, broccoli, skogschampinjoner (mycket godare än vanliga), paprika och lite vispgrädde. Mums.

Hörs ikväll eller imorgon igen med recension om dag nr 2 i Sveriges huvudstad!

Peace out.


Cocoppa

Nån mer än jag som fastnat för appen cocoppa? Där man kan ändra sina nedladdade appar till antingen sockersöta ikoner eller ha mörk heavy metal stil om man hellre vill det?
Testade på det idag och jag blir så bubbligt glad när jag kollar på min telefon. Wiie!! :D


Att flytta.

För vissa är det en vardag. Vissa flyttar varje år, vissa flyttar aldrig. Jag tillhör den kategorin som aldrig flyttar. Hela min uppväxt har jag bott på samma plats. En stor villa i ett tryggt område. Mamma var hemmafru, mina föräldrar höll jämt ihop, så det hände aldrig något traumatiskt i barndomen. De enda gångerna jag flyttat var första gången hemifrån tillsammans med mitt ex in i en 1a på 27 kvm. Sen flyttade vi till en 3a, det blev lite stort tillslut så vi flyttade närmare centrum till en stor 2a. Enda gången jag flyttat efter det, var när det tog slut mellan oss och jag flyttade till egen lya. Här har jag nu bott i snart 3 år och trivs så otrooooligt bra.
Men så händer något oförutsett och man måste flytta, igen.
I mitt fall en oförutsedd uppsägning på jobbet. Killens företag han jobbar för går möjligen i konkurs. Vad gör man om det inte finns jobb i den stad du befinner dig i? Man tvingas söka nån annanstans. I mitt eller vårat fall föll Stockholm i smak.
Nu är det dags igen. Flytta.
Puh..


Back in Norrköping!

Hallå från Stockholm!! Hehe, nej, inte riktigt. Jag är i Norrköping. Whaaaat?!!?! Tänker ni. Lugn bara. Jag har ledig helg bara.
Igår var min första dag på jobbet och det gick verkligen bra. Ovant med så lite kuddar och ovant att bara jobba med två personer under hela dagen. Kränga sängar är fan svårare än vad man tror. Oftast vet inte kunden vad han/hon vill ha. Vi använder oss av en metodik när vi säljer och det är svårt att få det låta naturligt, men övning ger färdighet och det var ju faktiskt min första dag.
Tomas hade med sig sin lilla Schnauzer (stavning). Lite lurvig hund på 5 kg som heter Rut. SÅ SÖT!! Oh my lord.. Tänk er när vi köper mops.. Lekkamrater! :D

Jag kom hem och möttes av en sliten trött Mats som flyttat alla mina saker upp till lägenheten. Pågrund av ett par anledningar var det en arg, besviken, hungrig och trött Mats som gav mig en välförtjänt avhyvling igår. Har nog inte gråtit och snörvlat så mycket sen.. många år? Jag förtjänade det, men nu är allt löst, igenompratat.

Nu är vi iallafall tillbaka i Norrköping efter att ha lämnat tillbaka släpet. Mysa i soffan och ta vara på tiden tillsammans innan nästa vecka då vi kommer sova utan varandra.

Dags att slänga sig i soffan och inta mysläge.


packa, packa, packa.

Sista packningen återstår. Packar ner lakan och handdukar jag tvättade igår. Sista kläderna ska i lådan, sminket ska ner och laptopen ska packas ihop.
Biljetten är bokad inför imorgon. Tåget går 06.54 imorgon bitti. Är framma halv nio. och ska vara på jobbet kvart över tio ungefär. Vill INTE vara sen första dagen på jobbet.
SL-kortet är laddat med en 30-dagars period.
 
Det hela känns redan lite märkligt. Stockholmare? Jag?

Sista natten i Norrköping.

Godmorgon early birdies!
Kunde inte riktigt somna nu efter att Mats kilat till jobbet, så ligger kvar här i sängen. Mår lite illa. Vet inte om det beror på att det är för tidigt i och med att jag är van att gå upp runt åtta varje dag. Eller kanske omedveten nervositet inför första jobbdagen imorn. Eller att jag ätit nåt dåligt. Eller nåt annat..... Hehe, vi hoppas inte på det sista.

Känns overkligt att jag flyttar från Norrköping imorn. Imorgon natt sover jag i Stockholm..?
Jag är ledig helgen tydligen. Har inte bestämt mig om jag ska följa med ner till Norrköping eller stanna kvar i Stockholm.

Isåfall får vi ta tjejkvällen ute i Vällingby nån gång nästa vecka, eller nästa helg. Känns tungt att jag kommer sova utan Mats i veckorna nu. Dessutom kommer vi kanske inte kunna ses varje helg. Blir ju dyrt med tågbiljetter 8 gånger varje månad. Så ska försöka utnyttja det så gott jag kan.

Ne, om man skulle försöka ta o sova lite?


Vill du bli min Valentin?

Möttes av detta på datorskärmen när jag vaknade. Är lite nervös och det pirrar i magen så att jag mår illa.
Vad kan han hittat på...?


Valentines coming up.

På alla hjärtans dag för ett år sedan var jag själv. Mats var i Arvidsjaur och jag jobbade. Jag har alltid sagt att denna dag aldrig varit för mig. "Larvig dag" töntigt osv. Jag tycker fortfarande att det är lite halvt som halvt att ha EN speciell dag då man ska bry sig om varandra. Fast.. Ja.. Jag och Mattias brydde oss aldrig. Han brydde sig nog mindre än vad jag gjorde.
Nu, med Mats är allt så annorlunda. Vi är gulliga, pussar på varandra hela tiden och visar omtanke.

Han har planerat något till nästa torsdag. Jag får absolut inte planera in något. Han har planerat in något samband med min födelsedag som är den 15e och alla hjärtans dag i ett.. Vad kan det vara?! Hans anteckningsbok ligger hemma och hans mapp med planering ligger på skrivbordet på datorn. Det är svårt att inte titta, men jag vill absolut inte förstöra överraskningen för varken honom eller mig.

Spännande!

Någonting jag reflekterade över för ett tag sen, var att jag har knappt har något kort på mig och Mats tillsammans sen vi blev ett par. Synd.. :(


Fixa frillan!

1 timma kvar till frisören, vilket jag halvt glömt bort. Får se vad jag är sugen på att göra. Jag gillar verkligen min ombre.. Jaja. Stay tuned..


Naglar, del 2.

Så blev det lite bling på. Å vet nu vad? Blev inte så tokigt ändå.


Svart som natts.

Min hand ser gigantisk ut och jag vet att jag inte tagit bort rester, att jag målar utanför etc, etc. HANN INTE!
Ville bara visa vilket sjukt svart nagellack jag köpte för 15 kr på maxi. Kolsvsrt efter ett lager. Imorgon blir det lite bling på. Yeah!


As promised.

Mer uppdateringar ropar Kim efter, visst kommer det bli så! När jag väl flyttat till Stockholm kommer det bli mer. Lovar.
Ikväll eller antagligen imorgon, kommer ett inlägg och lite bilder från helgen. Var ju i Stockholm med jobbet!

Inatt drömde jag konstigt. Om exet igen. Tillskillnad från andra gånger jag gjort det var den här annorlunda. Som ett avslut då vi inte fick ett på riktigt liksom..

Idag ska jag se om jag kan antingen ta semesterdag, eller byta min måndag v.8. Det blir min sista dag på jobbet, men det skulle vara skönare att sluta onsdag nästa vecka. I och med att sista dagen är 18e och första dagen på SOVA är den 22e. Däremellan ska jag hinna fixa flytt osv. Blir tight med tid..

Jaja, ut med soporna nu och sen sticka iväg till jobbet!
Älsklingen är sjuk och blir hemma idag :( men får ta hand om honom sen. <3


Kick off och on med nya jobbet.

Bellinis, champagne, rödvin, härliga nya människor, mat på Taverna och kändistätt. Så summerar jag min kväll.
Haft en otroligt rolig eftermiddag och kväll! Stapplar in på SOVA strax efter 16. Möts av Mattias och Ranna som hälsar på mig. "Ah! Du är den nya tjejen som ska börja?" De tog emot mig med öppna armar, bjöd på kaffe och fika. Ranna och jag snackade skit. Den tjejen kan snacka.. Oh lordy lord, men skön tjej verkligen! Hela gänget på Infra är härliga! Vigge och jag ordnade pappersarbete och de andra stängde butiken vid 19.
Vi åkte gemensamt in till Stureplan där vi gick in på Scandic Anglé eller nåt sånt. Infra satte sitt "all time high" som de kallar det. I stort sett betyder det att de sålt mest för deras butik denna månad. Kul! Det köptes in champagne och skålades, vilket kändes lite skumt iom att jag inte bidragit till resultatet..
Vid 22 gick vi till Taverna, restaurang, bar. Allt man kan önska sig! Var verkligen hur trevligt som helst! Maten var god, personalen proffesionell. Fint.
Efter krångel med tåg hem, sitter jag nu, med osäker biljett. Vet inte om jag har sittplats och hoppas jag kommer hem..