Semlor!

Efter ett totalt misslyckat försök till semlor, gjorde vi ett bytt försök och det blev fina grejer! Inte riktigt Lindahls lyxsemlor, men good enough. Bloggtorkan fortsätter. Tillbaka på jobbet efter semestern. Segt må jag säga. Mina tankar om jobbet känns ännu klarare nu.

Min mysiga helg!

Min blogg-app funkar fortfarande inte. Men jag lever! Har inte gjort något överavancerat på semestern. Varit hemma bara. Dock har jag åkt en sväng till Linköping för att träffa Johanna. Det var väldigt trevligt :) var på IKEA och strosade runt. Skönt för henne att ses och gå runt på stan utan Melvin också. Barn har ju sin egna vilja och går dit dem vill, hehe.

I helgen som var, skulle jag och mannen åka till Gnesta och kika på hur han växt upp. Dock bestämde vi oss för att åka nu till helgen. Helgen innan löning kändes sådär att åka på i och med att, ska vi vara borta hela dagen kommer vi säkerligen käka både lunch och middag ute samt bensin.. så ja.
Istället gick vi på långpromenader både lördag och söndag. Mats ville se lite mer hur Norrköping ser ut, nu när han faktiskt bor här! Så på lördagen tog vi en tur tillsammans med syrran och Zoey först förbi väster tull och runt gamla lasarettet. Gick i lite småparker. Slängde småsten på Henkas fönster för att se om han var hemma (det var han, men uppfattade inte att något viktigt hände utanför hans balkong). Vi gick vidare till Vasaparken, jag och Zoey gick och lekte massor i deras lekpark och Mats och syrran satt och glassade vid fontänen.
Tillslut kurrade magarna och en god och välbehövlig lunch på Paus intogs. Samtliga fick matkoma deluxe. Vi satt och jäste en stund innan vi gick vidare mot söder tull där syrran och Zoey skulle bli upphämtade av Patrik. Mitt i stan har de dumpat av en stor sandhög som de senare har satt solstolar på. Lite charmigt, en playa mitt i kaoset.


På söndagen bestämde jag och Mats för att ta ännu en långpromenad. I lördags kväll hade vi bakat kladdkaka så vi tog med det som hade blivit över samt ta med kaffe i termos. MEN! Innan vi gick hemifrån frågade jag Mats om han hade fixat kaffet. "Delvis" fick jag till svar. Jaha? Tänkte jag. Jaja.. vi går väl. Började med att gå runt strömmen, eller halva iallafall. Innan man tar U-svängen för att gå tillbaka så gick vi till vänster istället och kollade var den stigen ledde till. Vi kom till Himmelstalundsfältet, en sida av stan som han ännu inte sett. En perfekt plats att ta en paus på. Vi gick runt, runt, fram och tillbaka efter en bra plats som låg i lä. Varför?.. Jo. Mats hade planerat att koka vattnet över öppen eld som vi skulle ha till kaffet. Fram med torra småpinnar och torra löv att starta elden med och sen bygga upp succesivt med större pinnar.
Trots att jag jag var lite skeptisk i början och trots det faktum att jag är ganska bekväm av mig och inte speciellt primitiv, så uppskattade jag det verkligen. Ser till och med fram emot nästa gång vi gör något liknande! Det var jättemysigt att sakta följa hur vattnet blev varmt och tillslut började koka. Vi kokade vattnet i en vanlig 33 cl vattenflaska. Min första tanke var att flaskan skulle smälta direkt. Fast det gjorde den inte! Lite deformerad, men intakt. Coolt som fan.
Efter det var det riktigt mysigt att ligga kvar på filten, uppkrupen i Mats famn och lyssna på susandet i träden.


Mysig dag I Linköping!

Mysig dag med Johanna i Linköping idag. Åkteut vid elva nånting. Superfint väder när jag åkte ifrån stan men regnade som fan när jag åkte ifrån Linköping. Vi gick runt på IKEA ich jag ville ha flera saker, främst kollade jag konstigt nog på nytt porslin. Lite rektangulära tallrikar skulle sitta fint! Johanna köpe mindre kaffeglas i porslin typiska lattemuggar/koppar om ni förstår mig, fast i mindre form.
Vi gick därefter in till ikano-huset där jag, hör och häpna, köpte ett par jeans på H&M. Men daaamn vad bra de sitter. 199:- är inga pengar för ett par jeans. Vi käkade lunch på Chili wok & coffee. 93:- för buffé.. jo man tackar!

Vi drog in till centrum igen och gick på stan där en sväng. Inne på H&M där köpte jag ett bälte för 30:- (high five för rea). Johanna hittade ingenting, men det testades en hel del! Vi tog en snabbfika på Steve´s, äppelpaj med vaniljsås. En riktigt supermysig dag som måste göras om snart tycker jag! :D

Jeansen fick min lilla gulingrumpa fina former så det blev tummen upp från sambons sida. Hurra! ;)


Picknick i parken.

Till skillnad från gårdagen, har jag ändå gjort lite planer för denna dag och resterande av veckan. Igår gjorde jag inte många knop. Vek ihop lite kläder, målade om mina naglar till fransk manikyr och lagade mat.
Idag ska jag till folkparken, lapa lite sol och ha picknick med Jonna och Zoey. Kommer bli supermysigt!
Onsdag är ännu oplanerad. Torsdag ska jag till Linköping och käka lunch med Johanna.
Fredag är oplanerad. I helgen ska jag och Mats ta en roadtrip till Gnesta och kika på hur han växte upp. Ska bli riktigt mysigt. Han har ju trots allt sett i vilket hus jag växte upp och så vidare.
Ne, dags att fixa till benen lite omman vill sitta barbent i solen :D Vill ju inte skrämma bort alla. Fast då får man ju sitta själv iofs.. ;)

Pure love from Urban Decay.

image description image description
Urban Decay - Smokey eye palette. 'Nuff said.

Cambridge satchel company.

image description image description
På tal om väskor.. Är riktigt sugen på den ack så populära Cambridge satchel'n. Åh.. Så himla fina! och precis som inlägget innan om mini m.a.c clutch, så vill jag ha en i varje färg. Åhh!! Varför ska det finnas så fina saker i världen?! Snyft.

Mini m.a.c clutch.



Ohh.. Tack för tipset Kim om denna underbara skapelse. Jag hatar dig lite för att jag nu vet att den väska existerar, men ack så underbar.. En mini m.a.c clutch av Rebecca Minkoff.

Jag vill ha. Älskade verkligen den först bilden. Den marinblåa med gulddetaljer. Så otroligt fint tillsammans! Strax över $100 får man pröjsa för denna godbit, men det kan det ju kanske vara värt?image description

image description

En dag hos Kim och Micke.

Haft en helt suverän eftermiddag hemma hos Kim och Micke. Dem bor verkligen hur mysigt som helst. Ett hus på 74 m2. Modernt blandat med shabby chic. Ohh, det var verkligen hur mysigt som helst! Kims walk in closet.. Oh.. My... God.. De bjöd på riktigt god mat, lite pastrami? Kim? Oliver tomat och feta. Lite tapas över det hela. Efter det kom det grillat (trots regnet). Efterrätt bestod av vaniljglass och jordgubbar. Hur gott som helst! Var verkligen sjukt trevligt och det lär bli fler gånger. Pojkarna verkade ju komma överens. Jag anar parmiddagar, haha! :D

Efter att ha pratat om Kim och Mickes kommande resa till New York så pratade vi om smink och vad Kim skulle tänkas köpa med sig till mig därifrån. Med inspiration i fickan började jag kolla på smink-tutorials när jag kom hem. Jag vet inte riktigt om jag har hittat världens bästa pojkvän eller om han börjar tänka allvar om sin "sambo" i Sthlm (internt som fan :P) så tittade han nyligen på finalen av Project runway all stars och tyckte det var bra. Samt så satt han och tittade på ett par smink-tutorials med mig och tyckte det var intressant.. Hmm? ;D

Nu har vi iallafall tittat på red riding hood efter begäran av Kim. Nej. Den var inte bra, haha! Så du och Micke kanske trots allt kommer tycka Snow White är bra?

To shut up, or not?

Det var länge sen jag sov såhär dåligt. Låg och fundera, vred och vände. Vaknade, gick upp på toa, somnade om. Vi får se hur den här dagen blir. Den slutade inget bra igår kväll och den börjar sannerligen lika dåligt.

Fortfarande här, don't worry!

Av någon anledning har min blogg-app fått för sig att inte fungera. Därav torkan på inlägg, så segt att gå in på hemsidan via internet på telefonen..
Men jag lever iallafall. Har avverkat min sista dag idag på jobbet. Nu väntar 2 veckor semester och det ska bli så jäkla skönt att veta att man inte behöver ställa klockan förrän den 29e augusti igen!

På söndag ska jag till finaste Kim. Jag och min bättre hälft ska käka lite brunch ute i deras hus i Karstorp. Ska bli spännande!

Imorgon ska Mats iväg på 50 min muskelmassage som han fick av mig genom liveit.se. Kan han behöva. Vaknat många morgnar över att han haft jätteont. Efter det är det frisören för honom och det kanske hinns med en vända på stan?

Ville lyxa till det lite idag. Fredag trots allt och så börjar ju semestern. Till middag blev det hemmagjord plankstek. Så sjukt gott och så enkelt.
Till efterrätt köpte jag ostkaka till sötisen. Han älskar ostkaka, haha. Nästan mer än Anna.. och det säger ju endel ;)
Själv blev det svenska jordgubbar och lite vispad grädde till det. Fint som fan.

Nu sitter jag och tittar på Lord of the rings - Fellowship of the ring.

Mats sover. Mumlade nånting om matkoma förut. ;D

Halvår. 0,5. 6 månader.

6 månader idag med dig hjärtat. Det känns fortfarande helt underbart och jag hoppas det fortsätter så.
Du är mitt allt, du är det finaste och mest värdefulla jag har. Du är det bästa som har hänt mig.

Idag är jag trött som faaaan. Hoppas på att piggna till snart.
Ska möjligen träffa Anna och Kim idag, får se hur det blir med det. :) Ne, dags att knalla neråt igen, intagit en liten rast. Tjo!


Monopoly.

Sitter och spelar Monopol på Jonnas och Patriks balkong. Skönt med eftermiddagssol! :) jag hade flest hotell och mest pengar när vi avbröt första rundan, men lät det bli "oavgjort". Andra omgången åkte jag ut först. Så kan det ju gå om man kommer på syrrans Norrmalmstorg och får betala 40 lax..

Blir snart att åka hem för oss och sen sängen för det är ännu en dag med jobb. På fredag blir det min 9e dag att jobba. Ska bli gött med ledigt i helgen. Nästa vecka blir det sköna dagar med tider som 7-13 eller 7-14 varje dag, sen ledig helg och sen SEMESTER!!! Wihuuu! :D


Ryan Gosling

Btw, busschauffören påminner mig om Ryan Gosling..
Han har dock ring på fingret. Sorry Anna ;)


Godmorgon bitches.

Trött och jävlig sitter jag på min lediga dag på väg in till jobbet. Jobba in ett par timmar idag för att sluta tidigare på fredag. Hjälpa Therese med ett par grejer till hennes bröllop.
Vid 14 ska jag träffa syrran ute i Hageby efter att hon slutat jobba. Ska därefter hämta upp lillskrutt och sen käka lunch tror jag.
Nya färgen blev fin förresten! Betyyyyyydligt bättre än första. Ska först in och kika på klinker på jobbet. Lägga en bit in i hallen. Kan nog bli fint som fan.


Vänlighet.

Tänk att en så liten sak kan göra en lite gladare än vad man redan var. I väntan på min buss hem (som jag missade med två sekunder) så gick jag till Ica. Köpte mig en Loka och en bit mörk choklad. Ställer mig i kassan. Killen framför mig tittar på mig, ler lite och låter mig gå före. Kan inte påstå att han hade så mycket grejer själv att handla. Sååå, det var snällt. Småsaker som visar att unga (liksåväl äldre) har omtanke. Något som man sällan ser nu för tiden.

I väskan har jag ännu en färgburk med mig. En betydligt ljusare variant och som går i mer det olivgrön/grå hållet. Får hålla tummarna!

Oj? Killen som lät mig gå före på Ica åker visst samma buss som jag. Borde kanske låta honom kliva på före mig?


Myshelg.

Crabcakes, vitt gott vin, chokladmousse, sushi, massage. Ja, jag har verkligen blivit bortskämd i helgen. Allt var riktigt gott må jag säga! Ska bli kul att testa nästa gång vi gör om crabcakesn. Antagligen blir det i augusti när Johan, Mats storebrorsa kommer på besök från USA. Han skulle ta med sig den speciella kryddan de har på Legal sea food. Det ser jag fram emot. Johan undrade om det var något han skulle köpa med sig till mig när han kommer hit. Det enda jag tänkte på var Sephora och allt smink. Låter det vara :D

Idag börjar min vecka uppe på kontoret. Något jag ser fram emot, läskigt om jag kommer klara det bara.. Hoppas på att det kommer gå bra :) Toodles!


Ännu en märklig dröm inatt.

Så jävla skumma drömmar.. Inatt drömde jag om Mats faktiskt, men vi var på väg nånstans och pratade med massor av människor på tåget vi åkte. Fler personer jag känner var med, men även helt okända. Bl.a var det en tjej som satt framför oss som vända sig om började prata om något. Social som Mats är, började han prata med den här tjejen (som var blond, i vår ålder, smal med lite för mycket mascara). Helt plötsligt var vi som på en fest och Mats lämnade mig i ett hörn och ägnade resten av kvällen med att hålla armen om henne och skrattade och pratade.

Jag har nog aldrig drömt en dröm där jag varit riktigt svartsjuk i förut. Märkliga drömmar har jag verkligen.. Kan ju inte göra något åt det.

Jobbet nästa. Vill inte.